loading...
پایگاه اطلاع رسانی وکالت دات اینفو
رضا صومی - وکیل پایه یک دادگستری

رضا صومی - وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی

رضا صومی - وکیل پایه یک دادگستری بازدید : 482 پنجشنبه 01 خرداد 1393 نظرات (0)

به گزارش وکالت دات اینفو به نقل از ایسنا , یک مدرس دانشگاه تاکید کرد که رفتار گروه‌های تکفیری بوکوحرام، غیراسلامی و حرام است.

 

حجت‌الاسلام بهمن اکبری در میزگرد علمی «تحلیل و ارزیابی اقدامات غیرانسانی تکفیری‌های بوکوحرام از منظر اندیشه اسلامی و موازین بین‌المللی حقوق بشر» که در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار شد، اظهار کرد: ما اکنون در حوزه واکاوی در مورد پدیده‌ای هستیم که انسان معاصر را در محاصره قرار داده و نمونه‌ای از رویکرد خشونت و افراط در سطح جهان است.

 

وی افزود: پس از وقایع 11 سپتامبر بیشتر کانون‌های بحران، کانون جهان اسلام بوده است و بوکوحرام یکی از گروه‌های اهل سنت بوده است که با این واژه شناخته شده است و به طور کلی عملشان حرام تلقی می‌شود.

 

این پژوهشگر حقوق بشر اسلامی با بیان اینکه گروه‌های افراطی بوکوحرام، بعد از طالبان در افغانستان شکل گرفته‌اند، ادامه داد: این گروه‌ها پایگاه‌ خودشان را در نیجریه به نام افغانستان راه‌اندازی کردند و به طالبان در افغانستان معروف‌اند.

 

اکبری تاکید کرد: باید بحران‌های روانشناختی و جامعه‌شناختی گروه‌های تکفیری بوکوحرام در حوزه دینی و مذهبی بررسی شود و می‌توان گفت فقدان دسترسی آسان مردم به منابع اطلاعاتی و قدرت و نیز حوادث پس از 11 سپتامبر از جمله عوامل بروز این گروه‌ها هستند.

 

این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه رفتار گروه‌های تفکیری بوکوحرام، مواجه نادرست با اسلام است، تصریح کرد: رفتار آنها حرام و غیراسلامی است؛ زیرا رفتاری که موجب وهن اسلام شود حرام است و می‌توان گفت رفتار گروه‌های تفکیری بوکوحرام از جمله رفتارهایی است که باعث وهن اسلام شده است.

 

وی ادامه داد: گروه‌های تفکیری بوکوحرام مرتکب قتل انسان‌ها شده‌اند و عمل ارتکابی این گروه باعث کشته شدن نفوس انسان‌ها شده و حرکتی غیراسلامی است.

اکبری یادآور شد: نظریه‌های گذشته از جمله نظریه گفت‌وگوی تمدن‌ها در دوران ریاست جمهوری خاتمی فرصت مناسبی بود تا ما از آن استفاده کنیم ولی متاسفانه نتوانستیم از آن به نحو مطلوبی استفاده کنیم. بهتر است که با استفاده از قطعنامه جهان علیه خشونت، اقدامات مناسبی را برای رفع خشونت‌ها در جهان انجام دهیم تا باز شاهد چنین خشونت‌هایی نباشیم.

این پژوهشگر حقوق بشر اسلامی در پایان تاکید کرد: بهتر است جمعی از نخبگان در کنار مسوولان تصمیم‌گیر برای ایجاد ارتباطات فرهنگی و سیاسی نشست‌های تخصصی را برای بررسی بروز گروه‌های تکفیری در جهان تشکیل دهد و نیاز است هیات‌های صلحی متشکل از مسلمان، سنی، شیعه و مسیحی و یهودی به منطقه اعزام شوند تا از نزدیک موضوع را بررسی کنند. امیدوارم با استفاده از قطعنامه جهان علیه خشونت و با رویکرد دیپلماسی، علمی و نخبگی به مبارزه با این گروه‌های تفکیری وارد شویم و برگ درخشانی را در رفتار سیاسی خود ثبت کنیم.

یک عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران گفت: زمینه‌های شکل‌گیری گروه‌های تکفیری بوکوحرام را باید بررسی کنیم و زمینه‌های بروز آن را از بین ببریم.

 

بهرام مستقیمی در میزگرد علمی «تحلیل و ارزیابی اقدامات غیرانسانی تکفیری‌های بوکوحرام از منظر اندیشه اسلامی و موازین بین‌المللی حقوق بشر» که در کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برگزار شد، اظهار کرد: مساله گروه‌های تکفیری بوکوحرام، مساله حساسی است و این نوع برخورد در این منطقه نه جدید است و نه محدود به منطقه خاصی است، بلکه درگیری‌های مشابهی همچون گروه‌های تکفیری بوکوحرام نیز در میانمار وجود داشته و فضای تنش‌آمیزی در نقاط مختلف دنیا در حال شکل‌گیری یا به آن شکل می‌دهند تا کانون‌های ناآرامی در دنیا وجود داشته باشد.

 

وی افزود: در وضعیت نامطلوب قرار داشتن باعث بروز این خشونت شده است و به دلایل اقتصادی و اعتقادی این گروه‌ها در نیجریه شکل گرفتند و طبیعی است که واکنش‌های حادی در مقابلش رخ می‌دهد.

 

مستقیمی یادآور شد: از اواخر دهه 80 این نوع برخوردها بین شمال و جنوب نیجریه بوده و این درگیری‌ها روز به روز بیشتر شده و حدود 20 سال در این منطقه تکرار می‌شود.

 

این عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران اظهار کرد: نیجریه بزرگترین صادرکننده نفت است، اما در سال‌های اخیر دچار افت صدور نفت شده و فشارهای اقتصادی و اجتماعی زیادی را تحمل کرده است و این مسائل باعث شده که درگیری‌ها و برخوردهای شدیدتری در این منطقه به وجود آید تا جایی که اخیرا یک انفجار دیگر را در این کشور دیدیم.

 

مستقیمی تاکید کرد: مهم‌ترین چیزی که از سوی گروه‌های تکفیری بوکوحرام تشکیل شده این است که عده‌ای حیات‌شان در معرض خطر قرار گرفته و در حقیقت محروم کردن آنها از زندگی است.

 

وی با بیان اینکه شناخت اینکه چرا این خشونت‌ها شکل می‌گیرد، نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه کنیم، ادامه داد: باید همه زمینه‌های به وجود آمدن جرم را از بین ببریم.

 

این عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران با اشاره به قطعنامه جهان علیه خشونت گفت: قطعنامه جهان علیه خشونت ارائه یک راه حل دیگری است برای اینکه ذهنیتی که در جهان از این منطقه وجود دارد را از بین ببریم. در واقع جامعه بین‌المللی، جامعه‌ای است که در آن همه در پی قدرتند و باید در آن فرهنگ صلح باشد که این قطعنامه به این موضوع اشاره کرده است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
دسترسی سریع به سایت های رسمی جمهوری اسلامی ایران l پایگاه اطلاع رسانی وکالت دات اینفو
http://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/leader2.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/raeisjomhour.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/Dadiran.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/majles.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/shora.jpg
http://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/majmatashkhiss.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/divanedalat.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/divan.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/amlak-asnad.pnghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/electronik.png
http://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/kanun.gifhttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/129.pnghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/b1.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/budget.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/Canoon%20e%20vokala.jpg
http://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/dolat.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/shora-hale-ekhtelaf.pnghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/Vezarat%20dadgostari.JPGhttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/hoquqy.jpg.pnghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/D_Ghazaei.jpg

اسپانسر
http://up.vekalat.info/view/789476/4194620186.gif
درباره ما
پایگاه اطلاع رسانی وکالت دات اینفو
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1949
  • کل نظرات : 286
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 140
  • آی پی امروز : 49
  • آی پی دیروز : 74
  • بازدید امروز : 568
  • باردید دیروز : 152
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,392
  • بازدید ماه : 5,539
  • بازدید سال : 49,480
  • بازدید کلی : 4,465,622