loading...
پایگاه اطلاع رسانی وکالت دات اینفو
رضا صومی - وکیل پایه یک دادگستری

رضا صومی - وکیل پایه یک دادگستری و کارشناس ارشد حقوق خصوصی

رضا صومی - وکیل پایه یک دادگستری بازدید : 426 جمعه 09 خرداد 1393 نظرات (1)

پرسش کننده : آقای حميدرضا

تاریخ پرسش : 9 خرداد 93

متن پرسش : با سلام و تشكر از زحمات شما
مادر بزرگ اينجانب در سال 70 از دنيا رفته اند و متعاقب آن در سال 71 پدرم به رحمت خدا رفته اند ، در اين مدت چندين مرتبه از عموم درخواست تعييت تكليف تركه مادر بزرگم را نموده كه هر بار با پاسخ نامشخصي روبهرو شدم كه نهايتا در سال ٨٨ با ارسال احضاريه اي درخواست پاسخ مبني بر اينكه آيا امور انحصار وراثت از سوي ورثه در اين مدت انجام شده يا خير و درخواست كردم در صورت عدم انجام انحصار وراثت با در اختيار قرار دادن شناسنامه متوفي انجام آن را به بنده محول نمايند كه در جواب احضاريه عموم از من خواست كه انجام امور را خودش انجام دهد و پس از پايان انحصار وراثت هر يك از ورثه سهم خود را دريافت كند كه من هم به واسطه اصل اعتماد قبول نمودم اما به تازگي و بر حسب اتفاق متوجه شدم كه در اين مدت عموم با جعل قولنامه عادي و امضاء مادربزرگ بنده و همچنين مجهول المكان معرفی نمودن كليه وراث به دادگاه درخواست الزام به تنظيم سند ارايه نموده و با همين روش موفق به اخذ حكم غيابي شده ولي از آنجا كه خوانده رديف اول را مرحوم پدرم قرار داده بود و طبق قانون چنين دعوايي قابليت استماع را نداشته دادخواست واخواهي اينجانب از سوي دادگاه پذيرفته شد و براي خرداد ماه وقت رسيدگي صادر شده است (لازم به ذكر ميباشد در همان دادخواست واخواهي تقاضا دستور موقت مبني بر جلوگيري از نقل و انتقال نيز داده بودم) و عموم ملك را به تازگي و پس از قبول قرار واخواهي به فروش رسانيده است،
حال سوالات خود را عنوان مي كنم:

١.نتيجه جلسه دادرسي به واخواهي بنده با توجه به ارايه گواهي فوت پدرم چه خواهد شد؟ آيا سند به نام عموم باطل خواهد شد؟

٢.آيا ميتوانم از عموم در دادگاه كيفري شكايت كنم؟اگر جواب مثبت است عناوين مجرمانه چيست؟

٣، آيا براي مدرك تقلبي ارايه شده به دادگاه توسط عموم بايد ادعاي جعل كنم يا ترديد؟

٤.آيا كارشناس قدمت نوشته مربوط به بيش از ٢٢ سال گذشته را نسبت به نوشته جديدالتحرير ميتواند مشخص نمايد؟

٥.آيا از شهود كه ذيل قولنامه و اقرارنامه را نيز امضاء كرده اند هم بايد شكايت كنم؟

پاسخ وکالت دات اینفو :

پاسخ شماره 1. شما قائم مقام قانونی پدر خود محسوب می گردید و از آنجایی که فوت پدر شما پس از فوت مادربزرگتان بوده است, حقوق ارثیه در صورت نبود موانع ارث متعلق پدر مرحوم شما گردیده است و به تبع امر مذکور شما و سایر ورثه پدرتان, در سهم الارث پدرتان از مادر خود, سهیم و دارای حق می باشید.

در نتیجه, در زمان واخواهی, طرف اصلی (خوانده) دعوا, شما و سایر ورثه پدرتان می باشند.

با توجه به کلیات امر, شما می بایست در مقام دفاع, اقدام به طرح شکایت کیفری مبنی بر جعل و کلاهبرداری و دعوی متقابل حقوقی مبنی بر تقاضای ابطال بیع خانه مزبور و اعاده به وضع سابق و نیز جبران ضرر و زیان وارده و نیز الزام به انحصار وراثت علیه عموی خود نمائید. که در صورت شکایت کیفری, دادگاه حقوقی قرار اناطه صادر می نماید و تا حصول نتیجه کیفری رسیدگی حقوقی به تاخیر خواهد افتاد.

به دلیل فضولی بودن معامله, در صورت رد معامله از جانب اصیل (مالکین اصلی), معامله باطل می گردد.

پاسخ شماره 2. به موجب ماده 9 قانون تصدیق انحصار وراثت مصوب مهرماه 1309 و اصلاحات بعدی آن، هر‌گاه معلوم شود که مستدعی تصدیق با علم به عدم وراثت خود تحصیل تصدیق وراثت نموده یا با علم به وجود وراثی غیر از خود تحصیل تصدیق بر خلاف حقیقت کرده است کلاهبردار محسوب و علاوه بر ادای خسارت به مجازاتی که به موجب قانون برای این جرم مقرر است محکوم خواهد شد.


پاسخ شماره 3. چنانچه مدارک عادی باشند تقاضای انکار و تردید حسب مورد و چنانچه مدارک رسمی باشند ادعای جعل نمائید.


پاسخ شماره 4. کارشناسان محترم دادگستری, با دارا بودن توان علمی لازم و امکانات کافی, جواب مقطوع و دقیقی در این خصوص ارائه خواهند نمود, از این حیث نگران نباشید.


پاسخ شماره 5. به موجب ماده 10 قانون تصدیق انحصار وراثت مصوب مهرماه 1309 و اصلاحات بعدی آن، هر شاهدی که در موضوع تحصیل تصدیق وراثت بر خلاف حقیقت شهادت دهد برای شهادت دروغ تعقیب به مجازاتی که برای این جرم مقرر است محکوم خواهد شد.

موضوع ابهام برانگیز : پس از فوت متوفی, ماترک به صورت قهری فیمابین ورثه با نسبت مشخصی تقسیم می گردد مگر مانعی جهت عدم تعلق ارث وجود داشته باشد و متوفی حداکثر تا یک سوم ماترک را می تواند وصیت نماید, حال چگونه فرد مذکور توانسته با وجود محدودیت سقف وصیت و سهم الارث مشخص, انحصار وراثت نموده و تمام ماترک را تصاحب نماید, جای بحث و مداقه دارد.

حالت خاص پرونده : چنانچه عموی شما, مدعی انتقال ملک در زمان حیات مادرش به وی می باشد, موضوع منقلب گردیده و شما می بایست تقاضای ابطال سند مجعول نمائید و بار اثبات جعلی بودن سند مزبور بر عهده شما قرار می گیرد, که از طریق ارجاع امر به کارشناس این امر میسور می گردد و در این صورت شما می توانید هم ادعای کیفری جعل اسناد عادی نمائید و هم ادعای حقوقی ابطال سند مجعول.

نکته : به دلیل پیچیدگی پرونده و ارزش مالی ملک متنازع فیه, سعی نمائید حتماً از وکیل دادگستری استفاده نمائید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط vahab در تاریخ 1393/03/11 و 20:22 دقیقه ارسال شده است

باسلام وعرض ادب

اینجانب درباره یک موضوعی از شما راهنمایی و مشورت میخواستم

من یک مغازه کامپیوتری دارم که دارای کرکره برقی است و کرکره به نحوی است که در زمان پایین بودن به هیچ عنوان داخل مغازه از بیرون دیده نمیشود ..من مدتی است که خانمی را به عقد موقت خودم در آوردم (قانونی و شرعی ) و دفترچه عقد دارم بعضی اوقات خانم به مغازه من میاد و گاهی برای اینکه راحت باشیم کرکره برقی را پایین داده و مدتی آنجا هستیم حالا میخواستم بدونم اگر همسایه ها یا رهگذران این جریان را به پلیس اطلاع دهند از لحاظ قانونی جرمی متوجه ما هست یا خیر ؟؟واصولا برای ما دردسری ایجاد میشود یا نه ؟؟


باتشکر و سپاس
پاسخ : با درود و عرض ادب
پاسخ پرسش شما در لینک زیر قرار گرفت :
http://vekalat.info/post/1117


کد امنیتی رفرش
دسترسی سریع به سایت های رسمی جمهوری اسلامی ایران l پایگاه اطلاع رسانی وکالت دات اینفو
http://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/leader2.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/raeisjomhour.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/Dadiran.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/majles.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/shora.jpg
http://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/majmatashkhiss.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/divanedalat.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/divan.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/amlak-asnad.pnghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/electronik.png
http://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/kanun.gifhttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/129.pnghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/b1.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/budget.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/Canoon%20e%20vokala.jpg
http://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/dolat.jpghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/shora-hale-ekhtelaf.pnghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/Vezarat%20dadgostari.JPGhttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/hoquqy.jpg.pnghttp://up.vekalat.info/up/vekalatdotinfo/ax/D_Ghazaei.jpg

اسپانسر
http://up.vekalat.info/view/789476/4194620186.gif
درباره ما
پایگاه اطلاع رسانی وکالت دات اینفو
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1949
  • کل نظرات : 286
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 140
  • آی پی امروز : 59
  • آی پی دیروز : 74
  • بازدید امروز : 1,394
  • باردید دیروز : 152
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 2,218
  • بازدید ماه : 6,365
  • بازدید سال : 50,306
  • بازدید کلی : 4,466,448